maanantai 9. toukokuuta 2011

Honour your body

tumblr_lilareARML1qdlthio1_500_large
tumblr_liqhruxU4Q1qfes1do1_500_large
tumblr_ljmpl2oB9X1qhba3ao1_500_large
tumblr_lhyr6dvzWx1qi0co4o1_1280_large
Moi, tiiän tiiän taas tosi pitkä aika sitten kirjotin viimeks.. Ei vieläkään oo kuvia eikä laturia. Mutta entistä tärkeempi aihe, nimittäin iho syöpä. Katoin tän videon tällä viikolla ensimmäistä kertaa, kun Kaisa linkkasi tämän videon omalle facebook seinälleen. Katoin videon kolme kertaa, en siksi että en olisi ymmärtänyt, vaan koska video oli koskettava. Mulla tippu joka kerralla kyynel silmistä. Video myös herätti mua, en oo koskaan oikeestaan ollut kovin ahkera aurinkorasvan käyttäjä, enkä koskaan ole kuvitellut palavani " helposti ". Ranskassa paloin, nenästä, poskista, otsasta, olkapäistä, käsistä ja reisistä. Tietenkin olen aina tiennyt että palamisen jälkeen minulla on suurempi riski sairastua iho syöpään. Mutta siitä huolimatta jotenkin tämä video herätti minua, ja tänä kesänä aloitan aurinkorasvan suurkulutuksen. Suvussani on ollut syöpää, enkä missään nimessä halua sitä kokea. Iho syövän saamis riski kasvaa joka kerta kun palat.
Joten myös teille kaikille ihanille lukijoille haluan sanoa, suojelkaa omaa vartaloa, kunnioittakaa sitä sen verran että vaivaudutte laittamaan kuumana kesänä aurinkorasvaa. Pelastakaa itsenne syöpään sairastumis riskiltä. Lähettäkää video kaikille ystävillenne, sukulaisillenne, kaikille. Kaikilla on oikeus saada tietää riskeistä yms jos niistä ei jo aikaisemmin tiedä.Lisää voitte lukea netistä jos kirjotatte googleen, melanooma tai iho syöpä. 


with love Juuli 

19 kommenttia:

 1. hyvä laitoit sen kans tänne ! :) eikä pelkästään kuumana kesänä vaan pilviselläki säällä!!

  VastaaPoista
 2. kiitos juuli tästä, aatteleppa että tällä pikku videolla voi oikeesti pelastaa jonkun hengen :o

  VastaaPoista
 3. Toi oli ihana, tippa kävi linssissä. En ite tienny et se riski on noin suuri.. Ymmärrän nyt miten tärkeetä on suojautua kun omassa suvussa on vielä tota ihosyöpää, en ite todellakaan haluu sitä ! Ihanaa ku jaoit tän videon täällä se avas silmiä :)

  VastaaPoista
 4. Just tän takia oot mun lempibloggari: et kirjota pelkästään pinnallisista ja "turhanpäiväisistä" asioista, vaan osaat katsoa pintaa syvemmälle ja teet just tällaisia ajattelevia postauksia. Oot IHANA ♥

  Ps. Älä pliiiis laita tätä blogia silleen vain kutsuttujen näkyville niin kuin Kaisa, koska tää tosiaan on mun ehdoton lempiblogi ja todella haluisin lukea tätä :---)

  VastaaPoista
 5. mun mummi on kuollu ihosyöpään, häneen syöpä iski just auringon vaikutuksesta tai ainakin todennäköisesti. Kun sillon ei tiedetty auringon ottamisen vaaroista mitään. Oon ite semmone ihmine joka palaa helposti, auringossa enintään tunti putkeen ja apteekin megahyber tehokasta aurinkorasvaa iholle nii empähän pala :--D
  mut tää oli hyvä postaus, saa ihmiset ajattelemaan (: ! !

  VastaaPoista
 6. mmmmm noi kaks ekaa kuvaa ;) Katoin kans ton videon, koskettavaa! Onneks mun ei tarvii ottaa aurinkoo ^^

  VastaaPoista
 7. tää oli varmaan sun koskettavampia postauksia ikinä, ja ei kokonaan sen takia, että tää video oli niin koskettava vaan ihan niinku joku sano jo, sä voit oikeesti pelastaa jonku hengen tän avulla ! ite yritän saarnata tästä samasta asiasta, mutta se, että sä teit tän postauksen vaikuttaa niin paljon enemmän ihmisten mielipiteisiin ! kiitos tästä <3

  VastaaPoista
 8. se on hyvä et sä myös kirjotat tärkeistä aiheista eikä pelkästään päivän kuulumisista (mitkä on kyl myös kiinnostavia) mut et tää sun kirjottaminen on monipuolista!! kiitos tästä:-)

  VastaaPoista
 9. Pystyin ite kattoo ton videon vaa kerran,se oli jotenki nii järkyttävä, mut oon nii ilone et näin sen koska mun käsitys auringonotosta muuttu heti!:)

  VastaaPoista
 10. toi video on nii sad:( mut hyvä et tommone on tehty ja hyvä juuli ku pistit sen tänne ja teit tälläsen postauksen<3

  VastaaPoista
 11. voii iso kiitos tästä juuli! :) <3 aloin itkemään, ja linkkasin fb:seen. ihana postaus!

  VastaaPoista
 12. Voi... itkettää. :'( Toi video oli tosi herättävä. En oo ikinä ennemmin nähny sitä mutta nyt tajuan oikeesti kuinka vaarallista auringon ottaminen voi olla. Sun blogi vaikuttaa tosi hyvältä ja tyyppinä vaikutat tosi mahtavalta !
  ps. Kuinka sä saat noi videot tollee isoiksi (jos tajuat mitä tarkotan)et ne on isompia kun normaalisti. Tiedän et voi kuulostaa tosi tyhmältä kyssäriltä mut en oo vaan millään ite saanu :D -C

  VastaaPoista
 13. Toosi hyvä postaus! Ja ihanan ruskeitaa ihmisiäää :-D

  VastaaPoista
 14. En oo ikinä kommentoinut sulle, mutta olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa. Toi video herätti mut todella! Ens kesänä mustakin tulee aurinkorasvan suurkuluttaja ehdottomasti. Rupes itkettämään kun katsoin ton videon, se oli niin koskettava ja ymmärrän nyt niin paljon paremmin auringon vaarat. Kiitos että jaoit sen täällä blogissasi!:--)

  VastaaPoista
 15. toi video oli tosi herättävä ja tosi koskettava tää sun postaus. ja hieno juttu että tällainen video on tehty. aattelin itekki linkata fb ja omaan blogiin kanssa :)

  VastaaPoista
 16. Mun sisko sairastu ihosyöpään 20-vuotiaana, en tiiä vaikuttiko siihen auringossa palaminen vai mikä, koska siskoni ei palanut kovin montaa kertaa. Ehkä se muutama kertakin jo vaikutti. Syöpä oli kerennyt levitä lyhyessä ajassa jo maksaan, ja se kehittyi hyvin nopeasti. Kaikki tämä hyvin pienen ajan sisällä ja siskolla löydettiinkin syöpä hyvin varhaisessa ajassa. Parannusprosessi oli hyyyyvin pitkä ja uuvuttava, siskolleni sekä koko perheelle. ja kenenkään noin nuoren ihmisin ei kuuluisi kokea tuollaista :/

  Siskoni on onneksi tällä hetkellä täysin terve, mutta muistakaa oikeasti se aurinkorasvan tärkeys! Itsekin olin hyvin laiska rasvan käyttäjä, mutta voitte varmasti uskoa etten sitä enää unohda.

  VastaaPoista
 17. iho___________syöpä ((((((((:

  Anteeks okei oli vähä vittuileva alotus, mutta yhdyssanavirheet on kauheimpia mitä tiiän :D Mutta asiaan, kirjoitit hyvästä aiheesta ja hyvin, sai varmaan monet ajattelemaan. Video on myöskin koskettava, sen olen jo nähnyt aiemminkin. (:

  VastaaPoista
 18. no vitsi ku en tajua tuosta videosta mitään ku on englanniks ja en oo mikään hyvä siinä:))

  VastaaPoista

Paper planes kiittää, ja toivoo että laitat kommenttia asialliseen sävyyn.