keskiviikko 6. helmikuuta 2013

The troubled mind of an artist

IMG_1057
IMG_1061
IMG_1058
IMG_1064
IMG_1068
IMG_1067
IMG_1069
IMG_1099
IMG_1089
IMG_1106
IMG_1104
Synkkiä mustavalkosia kuvia, ei ehkä tuo ainakaan piristystä. Mutta vaikka kuvista se ei nyt välty (ainakaan paljon) meillä oli hauskaa tänään kuviksessa. Hymyilin ja nauroin, siitäkin oli kuvia mutta poistin ne nähtyäni! Tottakai ne on ihania fiiliskuvia ja sellaiset pitäisi säilyttää mutta niin.. ei ehkä sopinut " teemaan" vaikka tässä onkin muutama hymyilevä kuva. Olin kuviksessa aika väsynyt kun koulua oli 8.15-16.40 valokuvauskurssin takia. 
Voi olla, että tämä "synkkä" yksinäinen aihe on tunne mitä moni luultavasti tällä hetkellä tuntee. On tapahtunut paljon mieltä järisyttäviä asioita, ja surullisia asioita. Asioita jotka vain aika voi parantaa. Enkä tiedä mistä alottaisin, tai mihin lopettaisin. Vaikka aihe ei koske juuri minua, sen kuitenkin pystyy tuntemaan koulunkäytävillä. Meillä on kuviksen maalauskurssilla tarkoitus maalata aiheesta " yksinäisyys", kysyin opettajalta miksi aihe on ajankohtainen. Jakaessaan lappuja hän kertoi siis faktoja siitä, että niin moni ihminen tälläkin hetkellä kokee olevansa yksin. Jotkut haluavat sitä, kun taas toiset  tekisivät mitä vain saadakseen jonkun kuuntelemaan, antamaan läheisyyttä ja ymmärtämään. Mietin hiljaa, kumpa voisin auttaa. Joten koko päivän mietin mitä maalaan, miten kuvaan yksinäisyyttä, miten voin mun maalauksella viestittää ihmisille jotka tuntevat tai eivät tunne yksinäisyyden tunnetta. Yksinäisyys. Kun pienenä multa kysyttiin mitä pelkään, sanoin pimeää. Nyt ymmärrän miksi pelkään pimeää, se on siksi kun ei tiedä mikä tai kuka siellä on. Pimeys on jollain tavalla myös yksinäisyyttä, yksinoloa, ja sitä mitä moni pelkää. Nyt jos minulta kysyttäisiin mitä pelkään se olisi luultavasti yksinäisyys (ja mailmankatastrofit tottakai..). Enkä tarkota, yksinäisyyttä siinä mielessä, että menen bussilla yksin tai syön yksin tai olen kotona yksin. Vaan enemmänkin sitä, että tunnet olevasi yksin huoneessa jossa on paljon ihmisiä, tai niiden lähellä jotka välittävät sinusta. 

Romaani.. Ensin luulin ettei ajatuskulje, mutta siitä se sitten lähti. Pahoittelen kirjoitusvirheitä, olen väsynyt ja en nyt malta tarkistaa joten armahtakaa mua!

with love
Juuli 

16 kommenttia:

 1. Mä olen todella yksinäinen. Mulla oli ennen hyviä ystäviä, mutta osa heistä käänsi selkänsä mulle ja osa muutti muualle opiskelemaan ja samalla katkaisi välit muhun. Viettelen tässä välivuotta siinä toivossa, että töitä tulisi ja siellä mahdollisesti tutustuisi uusiin ihmisiin. Ei, en ole saanut töitä. Toivon, että keksisin mitä haluaisin tulevaisuudelta ja näin suuntaisin opiskelemaan haluamaani alaa ja tutustuisin uusiin ihmisiin. Ei, en tiedä mitä haluan tulevaisuudelta.

  Tiedä sitten olenko muiden mielestä outo tai vaikeasti tutustuttava kun ihmiset ovat kaikonneet ympäriltäni. Onneksi mulla on edes poikaystävä, ilman häntä olisin varmasti jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

  En edes tiedä miksi kirjoitin tämän. Mutta sen tiedän, että omaa sydäntä lämmitti ihan älyttömästi sun halu auttaa yksinäisiä ihmisiä. :)

  VastaaPoista
 2. Oletpa ihana.
  Sydämellinen. Tollasia ihmisiä enemmän tänne!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! En ole kertaakaan kommentoinut blogiasi (en ole aikaisemmin nähnyt siihen tarvetta tai en ole vain jaksanut/raaskinut). Mutta nyt pakko laittaa, ihanasti kirjoitettu :) Pisti miettimään.

  VastaaPoista
 4. ihana teksti, mulla on välillä ihan samat fiilikset!

  VastaaPoista
 5. ihana! kuinka pitkä sä muuten olet jos voin kysyä? näytät ainaki näissä kuvissa lyhyeltä :)

  VastaaPoista
 6. Yksinäisuuden tunne on kauhea tunne :(
  + rakastan sun blogia, ei koskaan tekstiä jota ei vois lukea ja aina mielenkiintoisia kuvia ja tekstiä ! :) ♥

  VastaaPoista
 7. Mulla tuli kyyneleet ihan silmiin, kun kirjotit niin kauniisti! Ihana Juuli! <3

  VastaaPoista
 8. HHeei, ihana blogi sulla ! Ootan aina ilolla uutta postausta sulta, tykkään sun kuvista ja tekstistäkin, joka oli tälläkin kertaa aivan ihana ! pisti miettimään! Täytyy vielä kehua sun hiuksiakin, siis aivan ihanat ! Odotan toivoen, että nykyisistä suhtkoht lyhyistä hiuksistani tulisi samanlaiset kuin sulla ! (ovat luonnonkiharat ja taipusat) :D Terveisiä täältä turunseudulta !

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Postaus oli hyvä kokonaisuus, koska vedit hyvän aasinsillan kuvista tekstiin. Kannattaa jatkossakin pitää tekstit melko lyhyinä tai sitten jaotella niitä kuvien väleihin.
  Itse en ainakaan jaksa lukea kamalan pitkiä tekstejä kerralla. Sinulta tulee hyvää tekstiä, joten toivon, että jatkat tälläisten lyhkäisten 'ajatusryöppyjen' julkaisua.
  Olisi mukavaa lukea myös välillä jostain positiivisesta asiasta vastaavanlaisella tavalla! :) Toivottavasti jatkat postauksia kuvapainotteisina, koska monet lukijasi lukevat tätä blogia varmasti suurimmaksi osaksi kuvien takia.
  Toivottavasti tästä palautteesta oli hyötyä. :D

  VastaaPoista
 10. Yksinäisyys on kyllä varmaan maailman suurin pandemia... Se koskettaa niin hemmetin montaa ihmistä tällä maapallolla. Niitä maahanmuuttajia jotka ei saa tuoda ketään perheenjäsenistään suomeen, opiskelijoita jotka muuttaa vieraaseen kaupunkiin kauas kaikista ystävistä ja perheestä- se on askel ihan tuntemattomaan ja vaikka olisi kuinka sosiaalinen tahansa huomaa että suurimman osan ajasta viettää omien seinien sisällä. Itse olen myös sosiaalinen ja on paljon ystäviä- mutta täällä opiskelupaikkakunnalla voin sanoa olevani yksinäinen. Kaikkien aika menee koulun parissa tai avopuolison kanssa, mahdollisissa ryyppäjäisissä joihin ei itse jaksa joka viikko raahautua tai sitten myös aatellen että kaikki muut tekee jotakin muuta vaikka totuus ois aivan toinen. Kyllä se vaan ois ihan huippua että kaikilla ois mahdollisuus edes yhteen ystävään, joka ois aina läsnä kun sitä tarvitsis! Edes puhelimitse- ja toki ainahan voi mennä mukaan eri harrastusiltoihin ja muihin, tekemään sitä tuttavuutta, mutta niin harvan kanssa niistä kuitenkaan pitää enää mitään yhteyksiä? En tiedä mikä tätä maailmaa vaivaa kun yksinäisiä on niin paljon ja kaikki haluais seuraa- mutta edes yksinäiset ei löydä toisiaan? Asialle pitäis kyllä tehdä jotakin :)!

  http://lolimte.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. ooksän nikon kans vielä ku siit ei oo ollu mitää juttuu?

  VastaaPoista
 12. Sulle ois haaste!(:

  >>http://idobelieveinfashion.blogspot.fi/2013/02/uusia-juttuja-ja-haaste.html

  VastaaPoista
 13. En oo ennen jaksanu lukea tekstejä, vaan oon keskittyny yleensä hienoihin kuviin, mutta tää oli kyllä tosi hyvin kirjotettu(:

  VastaaPoista
 14. Could you show us your drawings I would be very interested to see how good they might be

  VastaaPoista

Paper planes kiittää, ja toivoo että laitat kommenttia asialliseen sävyyn.