torstai 19. huhtikuuta 2012

Perfection is not just about control, it is also about letting go.

IMG_6719
IMG_6722
IMG_6727
IMG_6714
IMG_6702
IMG_6708
tuuli vähän..
IMG_6736
IMG_6742
IMG_6695
IMG_6694
IMG_6692
IMG_6690
enjan ja pepin ihanat kuoret!
IMG_6683
IMG_6753
IMG_6760
IMG_6765

Heyoo! 
Tässä kuvia keskiviikolta. Meillä oli keskiviikkona palautus päivä joka kesti 6.30-12, ja oli kyllä sairaan huono päivä lukuunottamatta sitä että pääsin näkemään kavereita ja Juuliaakin pitkästä aikaa! Muuten koko päivä oli turhauttava ja niin ärsyttävä. Sain ihan ensimmäistä kertaa elämässäni kuvataiteen kurssista 8, ja oon ihan älyttömän pettynyt itteeni. Mua vaan ärsyttää se, että kuvis on ollu mulle aina kaikista vahvin laji/aine tai mikä onkaan ja myös ainut josta oletan vähintään numeroa 9. Kuvis aineena ja mun kuviksen työt on ainut josta en ota kritiikkiä, en keltään. Paitsi ehkä mun kuvataiden koulun( harrastuksen) opettajilta koska ne on niinku enemmän kavereita tai läheisiltä kavereilta jolta vaadin totuuden ja rehellisyyttä. Jostain syystä ihan pienenä kun koulussa opettaja kritisoi mun työtä, otin nokkiin siitä ja kerroin äitille. Äiti sanoi, että on opittava ottamaan kritiikkiä rakentavasti ja niin, että se voi kehittää. TOTTA.. Mutta mä oon kehittänyt ittelleni ajatusmailman jossa mun mielestäni taide on taidetta ja se on sen taiteilijan silmissä. Esimerkiksi kun meet taidemuseoon, kiasmaan tai ihan mihin vaan galleriaan, en usko että muut kuin taiteilija voi nähdä tismalleen mitä hän on hakenut maalauksella tai teoksella. Taiteessa on syvällinen merkitys, joskus henkilökohtainen ja vaikkei se olisi kuin silmä paperilla se voi kuvata vaikka silmiä sieluun tai silmiä joka näkee valheen läpi, silmiä jotka ymmärtävät, silmiä jotka itkevät. Vain katsomalla taideteosta katsoja luo oman näkemyksen siitä teoksesta, jokainen katsoja näkee sen erillä tavalla.
En tiedä ymmärrättekö mitä haen tällä.. Mutta mun mielipide on tämä.
Muutkaan kokeet eivät menneet mielen mukaan, ainut onneksi josta tuli nelonen oli maantieto josta tavallaan toivoinkin nelosta silloin minulla on mahdollisuus parantaa uusinnassa.

with love
Juuli

ps. Sain lasten Fressistä töitä tänään, maanataina perehtymis juttu ja sit toukokuun alussa alkaa vissiin työt!! JEE :)
pps. Laitoin hakemuksen Köpenhaminan reissua varten, meijän koulu järkkää matkan ja sinne pitää hakea jos haluaa mukaan.. en kyllä tiiä pääsenkö mukaan sinne.. Olis kyl kivaa :)


33 kommenttia:

 1. Tajusin kyllä mitä tarkotat ja oon ihan samaa mieltä!!! :)

  VastaaPoista
 2. mistä tuo 7. kuvan nahkatakki on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos tarkotat enjan nahkatakkia se on Lontoosta :)

   Poista
 3. mulla on vähä sama tilanne, oon aina tykänny kuviksesta ja ollu hyväki siin, aina 9 numerona. nyt sitten sain lukiossa töistä kutosia ja kurssiarvosanaks 7. aika masentavaa.. sulla on kyl kiva blogi, alan lukijaks! :)

  http://saanae.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( nii tiiän miltä toi tuntuu.. Mut onneks keskiarvo kuvikses on viel 10 kai :D haha ! kiiiitoos :) mukavaa !

   Poista
 4. You are amazing! I love your style, pictures and everything!:-)

  VastaaPoista
 5. toi on niin totta ! musta on tyhmää et koulus kuvista arvostellaa numeroin, mielummin suoritusmerkinnät ois parempia ja sit vaa suullista palautetta. ja oon niin kateellinen kaikille jotka saa töitä, terveisin tyttö joka on valehtelematta laittannu tammikuusta lähtien lähes 100 työhakemusta ja ollu tasan yhessä haastattelussa jeeeee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii no mut sit mulla ainut aine josta olis mahollisuus saada 10 oliski vaa S :( sekää ei kyl olis nii kivaa! VOOI no pidetään vielä peukkuja jos joku vastais :) eiks vaa! älä menetä toivoa!

   Poista
 6. te ootte kaikki ihan sairaan nättejä !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe kiitos :) kkiiitän niidenkin puolesta

   Poista
 7. mistä sun ihana nahkatakki on? :) kiva postaus ja oon samaa mieltä sun kanssa. oot upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikä niistä, kaikilla on nahkatakit :D mun nahkatakki on H&Mstä :) kiitos paljon!

   Poista
 8. Upeita kuvia, taas kerran!(: Ja ihanaa asu niin rento mutta niinkiva!=)

  VastaaPoista
 9. amazing photos :)
  like your jacket
  www.rockingpowder.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Kivoja kuvia.:) Mä sain kans 4, matikasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) no voi.. no uusinnoissa sit !!

   Poista
 11. Tiedän niin ton tunteen ja ajatuksen mihin pyrit tekstilläs. Ite oon ollut kolmos luokasta lähtien yläkoulun yhdeksänteen luokkaan kuvisluokalla. Siellä sai sopivaa kritiikkiä ja kannustusta - just sellasta kun kaipas, sillä opettajilla oli sitä tiettyä silmää ja taitoa samaistua ilman kysymyksiä mm. "mitäs toi esittää". Nyt kuitenkin kun menin lukioon - normaalia paskempaan kaiken lisäksi mä romahdin sieltä huipulta täysin alas. Kuvistunnit eivät juuri kiinnosta ja mikään aihe ei iske, lisäksi koulun välinetarjonta ei ole mitään huippuluokkaa. Nyt en saa edes palautettua kuviksen töitä - saati sitten alotettua niitä. Harmittaa pirusti, koska oon aina nauttinut taiteesta kaikin puolin ja nyt yhtäkkiä en saa motivaatiota pidettyä riittävästi yllä enkä tuloksia aikaiseksi :( Uuden opettajan silmissä taas vaikutan ei välittävältä koko aineen suhteen.. Plääh! Mutta kauniita kuvia taas kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii en tiiä mustaki jotenki tuntuu ettei kuvis oo enään niin vapaata toisin kuin espoon kuvataidekoulussa jossa käyn ihan harrastus mielessä. Siellä opettajat antaa vapaat kädet jolloin voi toteuttaa just sitä mitä haluaa! no mutta tsemppiä sulle kans toivottavasti innostus kasvaa jossain vaiheessa nimittäin kuvis on kivaa :) kiitos paljo!!

   Poista
 12. Mä kyl ymmärrän sunkin kantin, mut jos oikeesti alkaa miettimään niin tolla perusteella kaikille pitäis antaa kuviksesta 10...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekin on totta toisaalta.. Mun mielestä ihan melkein kuka tahansa voi olla menestynyt taiteilija jos on silmää taiteeseen uskoo itteensä ja omiin teoksiin. Ja olis jotain sit muuta jolla opettajat arvioisivat työn tai jtn.

   Poista
 13. iihania kuvia ja tosi kiva asu sulla taas:)

  VastaaPoista
 14. ihanat housut, mistä noi on :)

  VastaaPoista
 15. heei mistä noi enja ja pepin kuoret on? ihania <3

  VastaaPoista
 16. komppaan ylläolevaa anonyymiä. Vaikka se taide onkin taiteilijan silmissä niin koulussa tuota tapaa on mahdoton toteuttaa. Sun pitäis kysyä siltä opettajalta että mikä meni vikaan niin tietäisit sitten paremmin mikä meni vikaan :)

  VastaaPoista
 17. VOITKO TEHDÄ POSTAUKSEN SUN KAVEREIDEN BLOGEISTA TAI JOS SUN KAVEREILLA ON BLOGEI NI LINKITTELISIT NIITÄ POSTAUKSII ?? :)

  VastaaPoista
 18. Jepjep, eräs fiksu kuvisopeni sanoi joskus että kaikki osaa piirtää, omalla tyylillään :)

  VastaaPoista

Paper planes kiittää, ja toivoo että laitat kommenttia asialliseen sävyyn.