lauantai 19. lokakuuta 2013

Syysloma Ylläksellä

IMG_9259
IMG_9256
IMG_9262
IMG_9267
IMG_9270

Torstaina herättiin aikasin aamulla ja lähdettiin lentokenttää kohti pienen aamupalan jälkeen. Päästiin vähän nopeammin tänne Ylläkselle lentäen kuin autolla/junalla (jolla me yleensä mennään). Ollaan täällä mökille sitten loman loppuun asti. Ihan hyvä päästä rentoutumaan ja pääsemään irti arjesta vaikka mun ajatukset koko ajan hyppivät koulu juttuihin.
Mä tykkään lentokoneista yleensä ja lentokentätkin on mun mielestä tosi kivoja jostain syystä. En tiedä onko se siksi, että oon aina yhtä innoissani lähdössä johonkin reissuun vai onko siihen joku aivan muu syy, tykkään vaan tosi paljon. Mutta Plataniaksen reissun jälkeen mulla on itse lentokoneessa tullut todella huono olo. Sellanen olo etten esim. voi sulkea silmiäni koska mua pyörryttää. On kurjaa jos tollanen fiilis lentokoneessa jatkuu pitkään varsinkin jos ei ole mitään mihin keskittyä, elokuvaa, kirjaa tai jotain muuta.

IMG_9275
IMG_9274
IMG_9278
IMG_9283
IMG_9285
IMG_9281
IMG_9287
IMG_9289
IMG_9296
IMG_9304
IMG_9293
IMG_9308
IMG_9295
IMG_9338
IMG_9347
IMG_9346
IMG_9344
Meidän ihana sauna! Kun ollaan mökillä mennään saunaan melkeen joka päivä. Yleensä kotona ei käydä paljon saunassa niin täällä käydään senkin edestä. Ite tykkään tosi paljon saunasta, viihdyn siellä tosi hyvin ja yleensä pystyn olla tosi pitkään. Joskus esim jos mun verensokeri on hirveen alhaalla tai en ole juonut tarpeeksi mulla tulee huono olo ja pyörryttää. Siks yleensä koitan juoda jotain saunassa, ennen saunaa ja saunan jälkeen!
IMG_9331
IMG_9329
Äiti löys meidän reissulta vuorille tälläsiä "aarteita" jota se sitten kantoi pois tullessa innoissaan. Kuulemma laittoi ne meidän mökin reunaan koristeiksi.
IMG_9328
IMG_9323
IMG_9327
IMG_9322
Tänään äiti suostutteli mua lähtemään ulos ulkoilemaan, suostuessani tähän pyyntöön en kuitenkaan ihan tiennyt, että äitin suunnitelmissa oli kiivetä Kukastunturin huipulle. No mehän sitten kiivettiin, kyllä tää suunnitelma mulle selvis jossain vaiheessa kun kiipeemistä tai no enemmänkin kävelemistä oli kestänyt yli tunti. Kun huipulle päästiin voin sanoa, että se kaikki oli sen arvosta! Maisemat oli hulppeat ja aurinkokin paistoi ihanasti. Vaikka pakkasta oli ja mun reidet vähän jäätyi niin hyvin meillä meni ja yllätyin myös omaa jaksamista. Mä en siis urheile kovinkaan paljon, eli mulla on yleisesti aika huono kunto. Mutta en edes hengästynyt tän aikana niin paljon kuin oletin.
Meidän mökiltä Kukastunturin huipulle on edes takaisin noin 20 kilometriä me käveltiin siitä vähän alle. Mutta tämä oli ehdottomasti mun isoin suoritus hetkeen aikaan!

with love
Juuli 

11 kommenttia:

 1. Mullekin tulee lentokoneessa tosi herkästi huono olo, mutta mun kohdalla se on varmaan jotain psykosomaattista, sillä mulle huono olo tulee aina matkalla takaisin Suomeen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha noniin! Mulla se tulee kuitenkin kumpaankin suuntaan.. mutta voi olla että plataniaksesta lähtiessä se oli sitä pahaa oloa kun suomeen joutu taas tulla :D hah!

   Poista
 2. Ihania kuvia!:) Varmasti ollut tosi kiva syysloma! Muuten toi sun huono olo lentokoneessa saattaisi johtua paniikkikohtauksesta, joka on kyllä täysin vaaraton mutta epämiellyttävä, kun on huono olo, pyörryttää, sydän hakkaa, kurkkua kuristaa jne. Googlaile jos kiinnostaa enempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos :) On ollu kiva loma! Tiiän millanen paniikkikohtaus on mut en kyllä oo ihan varma onko se sitä. Mä luulen, että se kans johtuu siitä ilmanpaineesta kun mun silmät j nenä kuivuu. Kiitos kuitenkin :)

   Poista
 3. Mitä sun vanhemmat tekee työkseen? :)

  VastaaPoista
 4. Upeen näköstä! Ja mulla tulee saunassa aina sama juttu! Ärsyttävää koska viihdyn muuten saunassa, mutta melkeen aina rupee pyörryttämään:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) NII ihan sika ärsyttävää kun muuten siellä vois istua vaikka kuinka :)

   Poista
 5. Mistä toi mustanahkanen reppu on?:)

  VastaaPoista
 6. Heippa! Mistä nuo kolme punottua säilytysrasiaa on? :)

  VastaaPoista

Paper planes kiittää, ja toivoo että laitat kommenttia asialliseen sävyyn.