keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Vähän vain erilainen..

tumblr_ljgacn7xtX1qg7h98o1_500_large
Moni uusi lukija ei ehkä tiedä, että minulla on oppimisvaikeus ( lukihäiriö ). Ajattelin nyt avata tätä aihetta myös niille jotka eivät siitä paljon tiedä. Saan usein paljon kysymyksiä siitä että mikä minulle on vaikeaa, mikä on lukihäiriö ? joten päätin nyt kertoa teille millainen minun oppimisvaikeus on ja millä tavalla se minussa näkyy.
school
Monissa kouluissa näätte oppilaita jotka menevät pienryhmä opetukseen, tai heillä on toinen opettaja luokassa joka auttaa kyseistä oppilasta. Minä olen yksi heistä, käyn pienryhmä opetuksessa matematiikan takia. Tiedän että monelle se on inhottavaa ja ei edes moni ns. normaali oppija opi kaikkea heti, mutta minulle se on erityisen vaikeaa. En tiedä miksi mutta matematiikan ymmärtäminen on vaikeampaa kuin moni muu aihe. Joskus numerot hyppii silmissä, tekstiä on vaikea ymmärtää jossa selitetään miten tehtävä tehdään ja muutenkin osan ymmärtäminen on yksinkertaisesti mahdotonta ilman tukiopettajaa. 
school 1
Myös usein luokassa tuntuu kuin opettaja menisi liian nopeasti, etten pysy perässä. Sitten kun en pysy perässä, luovutan enkä edes vaivaudu seuraamaan. Ala-asteella kun opiskeltiin kertotauluja, olin luokan viimeinen joka teki pakollisen kokeen joka jouduttiin uusia niin monta kertaa että saa täydet 100 pistettä. Jopa viimeisessä kokeessa sain 94 pistettä, mutta opettaja ns. luovutti. 
school2
Oppimisvaikeus ei ole tyhmyyttä. En siis ole tyhmä tai jälkeenjäänyt koska en opi niin nopeasti kuin muut oppilaat, oppiminen on vain yksinkertaisesti vähän raskaampaa minulle. Minulla todettiin lukihäiriö kolmannella luokalla. Äiti oli kyllästynyt siihen etten tehnyt läksyjä, en tuonut läksyjä kotiin, en suostunut lukemaan hänelle ääneen enkä myöskään koulussa, sekotin edelleen vasemman ja oikean ja kirjoituksessani oli huomattavasti virheitä. Joten Äiti vei minut HERO ( helsingin seudun erilaiset oppijat ) testeihin. Jossa jouduin lukemaan ääneen, luetella värejä, numeroita, ja kertoa kuukaudet ulkoa. Sain kätettin paperin jossa sanottiin että minulla on lukihäiriö. En ollut kuvitellut koskaan, että minulla olisi minkäänlaista oppimisvaikeutta ajattelin yksinkertaisesti vain että olen laiska ja ehkä vähän tyhmempi kuin muut. 
funny121_large
Monilla jolla on oppimisvaikeus on erilaisia "oireita" tai alueita jossa ne näkyy. Ajattelin listata teille missä ne minulla näkyy ja mitkä ovat minulle vähän vaikeita :
 • Lukeminen hidasta
 • Vieraat kielet vaikeita
 • Matematiikka tuntuu mahdottomalta ( välillä ) 
 • Ääneenlukeminen inhottaa ( usein) 
 • Kirjoitusvirheet yleisiä
 • Kirjaimet ja numerot sekoittuvat ja vaihtavat paikkaa
 • Rivit hyppivät paperilla
 • Oikea ja vasen sekoittuvat
 • Rytmin hahmottaminen hankalaa
 • Keskittyminen ja tarkkaavaisuus häiriintyvät helposti
 • Käsien ja jalkojen käyttäminen samaan aikaan on vaikeaa
 • Ulkoaopettelu todella vaikeaa
Olen kuullut että jotkut lukioon meneessä yrittää tahallaan saada lukihäiriö/oppimisvaikeus testeistä tulokset joka kertoisi että heillä olisi oppimisvaikeus. Omasta mielestäni se ei ole reilua niitä kohtaan jolla se oikeasti on, jos joku on näistä koskaan päässyt läpi, ilman oppimisvaikeutta. Nimittäin ne jota jotkut kutsuvat " vapauksiksi " eivät ole välttämättä meille vapauksia, vaan keinoja selvitä hyvillä tuloksilla samantasoisista kokeista. Kuten lisäajan saaminen auttaa usein matematiikan kokeessa, tai erillisessä huoneessa kokeen tekeminen auttaa monia. Joskus luokassa keskittyminen herpaantuu, en välttämättä pysty enään kunnolla keskittyä koko kokeeseen, vaan jään kuuntelemaan kynän suhinaa, naputusta tai kun joku terottaa kynää yms. 
tumblr_ljt9cqeOWq1qbhmv7o1_500_large
Mä en voi kyllä sanoa etten olis laiska koulun suhteen.. nimittäin oon. En yksinkertaisesti jaksais tehä yhtään enempää töitä sen eteen kuin kukaan muukaan, vaikka tiiän että mun pitäisi. Koulun käyminen on mun mielestä tosi stressaavaa ja rankkaa välillä. 
Toivottavasti avasin tätä aihetta teille, ja nyt te tiiätte ainakin vähän mitä mä käyn läpi melkein joka päivä mun elämästä. 
bd0408_perfect10_xl_large
" Et oo tyhmä, vaan vähän laiska " tulee kuultua aika monta kertaa kuukaudessa. 
Joten te joilla on mahdollisuus saada hyviä numeroita ihan pikkusellakin vaivalla, niin yrittäkää ja tehkää edes pieni vaiva sen eteen. 
tumblr_lawkb7SQu11qdpsx9o1_500_large
Mua on auttanut hirveesti se kun oon tänne blogiin kirjottanu. Mun lukihäiriö helpottaa ihan hirveesti se että jatkuvasti kirjotan tänne, korjaan mun tekstejä, käytän mun aivoja melkein joka päivä tai ainakin pari kertaa viikossa tähän kirjottamiseen. Ja mua tsemppaa myös TE ihanat lukijani. Mun päivää usein piristää teijän kommentit, ja sellaset varsinkin jossa jopa melkein tuntemattomat kehuu olevansa ylpeitä mun kehityksestä. Jos vertaatte mun ensimmäisiä kirjotuksia uusimpiin kirjotuksiin, eron huomaa selkeästi. Kiitos teille tuesta, vanhemmat, ystävät, ja lukijat :) Blogin kirjottaminen on auttanu mun kirjotustaitoja ja kirjotusvirheet vähenee melkein päivä päivältä. 

with love
Juuli

39 kommenttia:

 1. oon lukenut sun blogia vähä yli vuoden ja oot selkeesti kehittynyt ton kirjoittamisen kanssa! ennen sun teksteissä oli jatkuvasti esim. yhdyssanavirheitä mutta nykyään sun teksteistä ei löydy (melkein) yhtään yhdyssanavirhettä :-)

  VastaaPoista
 2. Oii oot ihana=) Luin tän kokonaan ihan ajatuksella!! Hienoo, että toi on paranemaan päin

  VastaaPoista
 3. mulla ei, ainakaan tietoisesti, lukihäiriötä ole mutta ymmärrän sua ton matikan kanssa täysin, se on mulle ihan totaalihepreaa ja tuurilla vetelen tällä hetkellä vitosia lukion lyhyenmatikan kursseilta, uusintojen kautta mennää tietenki. ja se on ärsyttävää miten kehdataan sanoa laiskaksi, jos ei vaan yksinkertaisesti ymmärrä tehtävänantoa ja pysy perässä kaikkien niitten numeroiden ja kaavojen kanssa o_O

  voimia sulle, pidetää lippu korkeella 8) !

  VastaaPoista
 4. woow tosi kiva postaus! ja tosi kiva kun tällein osaat avautua tästä asiasta, sekin varmaan auttaa sitä! opin ikään kuin tuntemaan sut paremmin! :)

  VastaaPoista
 5. tieks mulla on myös lukihäiriö. mulle todettiin se kans joskus ala-asteella, mut en sillo vielä oikee tajunnu mikä se oli mut nyt oon ysillä ja mulla on iha samoja vaikeuksia mitä sullaki on, esim matikka ja joskus kielissä... Ja en tiiä miten pääsisin pois siitä kun en uskalla lukee tunnilla ääneen... Ja sit meille sanottiin joskus opon tunnilla jotain niistä kellä on lukihäiriö niin joku luokkakaverini kysy et onko sillon vammanen... mut kaikki ei vaan tajuuu millasta sillo on. on ihan normaali ihminen mutta vaikeempaa oppia asioita! : )

  VastaaPoista
 6. oi vitsi sä olet ihana! tosi nätisti ja asiallisesti kirjotettu ja mulle tuli itelleni ihan sairaan hyvä olo tätä lukiessa. Ymmärsin jokaisen kohdan sillä itsellänikin on lukihäiriö ja mulle ollaan myös sanottu tuosta laiskuudesta. Älä välitä siitä ollenkaan! Teet vaan parhaas ja ihan omalla ajalla kaikki asiat, turhaa sitä kiirehtiä :)

  Sulla on ihan huippu blogi!!

  VastaaPoista
 7. Oi ihana postaus!!! ja oot tosi taitava nykyään kirjottamaan, joskus tolloin alkuaikoina (ei millää pahalla) en melkee pystyny lukee sun blogii kirjotusvirheitden takii... mut nyt oot jo oikeesti hyvä!

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus! :--) Tykkään tosi kovin sun blogista ja oon lukenukki tätä jo aika kauan. Kehitystä on selvästi tapahtunu!

  Olis kiva jos kävisit kattomassa mun blogin;
  http://kaisatakespics.blogspot.com/

  VastaaPoista
 9. tykkään hirveästi postauksesta, lukihäiriö on ehdottomasti asia josta pitäis kaikkien puhua ja tietää enemmän ja jonka ei pitäis olla ongelma kenellekkään. Hyvä että oot löytäny ittelles jotain tukemaan lukemista ja kirjottamista. Voin kuvitella, että blogi auttaa tosi paljon !

  Kiva postaus tosissaan ja tsemppiä koulun suhteen!

  VastaaPoista
 10. JUULI RAKAS oon oikeesti tosi ylpee susta! luin yks päivä jotain sun vanhoja postauksia ja sit kunnolla huomasin kuinka paljon oot oikeesti kehittyny, sun teksti on iha samallaista ku kenenkään muun enkä mä ees huomaa kirjotusvirheitä sun tekstissä ! keep up the good work darling<3

  VastaaPoista
 11. ihana loppu! oot tosi ihananananananana <3 hihi

  VastaaPoista
 12. Ihana tyttöni, kuinka ylpeä olenkaan sinusta <3! Nimetön kommentti äidiltäsi <3

  VastaaPoista
 13. tosi ihana postaus! :) mun isäpuolella on lukihäiriö kans ja se ei oo saanu mitään erikoiskohtelua lapsena koulussa niin sen kirjotus on vähän mitä sattuu, mut hyvä ku nykyään huomioidaan niin hyvin tollaset! :)

  VastaaPoista
 14. tämmöin oli tosi kiva postaus, sain iteki vähän tietää lisää lukihäiriöstä:) tsemppiä jatkossakin:)

  VastaaPoista
 15. Rita : Hihi, jep ! Just ne jotka on kauan lukenu mun blogia huomaa ne ehkä parhaiten :) Ja edelleenhän mä yritän kehittää itteni siihen ettei olis YHTÄÄN kirjotusvirheitä :) mutta kaikille niitä tulee.. :) Thanks for the support !

  HENNOAA : Kiitos, hyvä kun jaksoit lukea :) ja onneks se on parempaan päin, kovalla työllä sitä on ainakin yritetty saada pois :)

  Jenna : Aivan matiikka on ihan sairaan vaikea aine, ja hyvä kun jotkut sitä osaa ja jaksaa keskittyä just kaikkien numeroiden ja kaavojen kanssa. Niinkuin sanoin matiikka ei ole monelle ainakaan mun tietämälle ihmiselle ihan piece of cake, se vaatii paljon opiskelua ! Kiitos tuesta :) pidetään juu :))

  Anonyymi : Kiitos :) Oon oppinu näyttään ja hyväksymään sen että mulle on se. Kyllähän se auttaa :) Hihi no hyvä !

  ela : kiitos !

  Anonyymi : Lukihäiriö on kyllä kurjaa, ja siitä ei helpolla pääse. Yksinkertaisesti kovalla opiskelemisella, ja vähän isommalla työllä kuin muut. Joo mäkin oon kuullu tota et " ootko niinku jotenki jälkeenjäänyt " ja tälleen, mut eihän se sitä oo tietenkään. Yrität vaan oppia elämään lukihäiriön kanssa ja opiskelet vaan vähän enemmän kuin muut niin kyllä se siitä :)

  Anmari : Voi hyvä kun tuli hyvä olo tota lukiessa :) Mahtavaa että mun blogia lukee sellaset jotka ymmärtävät millasta tämä on ! Kiitos tuesta ja kaikesta :) Keep on reading !

  Anonyymi : Kiitos ! :) Juu en ottanu pahalla koska itsekkin huomaan kuinka huono olin vielä vuosi tai kaksi sitten kirjottamaan. Hyvä kun jaksat lueskella :) Kiitos vielä

  Kaisa : Kiitos ! hyvä kun tykkäsit ! Hyvä kun huomaat kehityksen, ja jaksat lukea ! Juu mä oon käyny ton kattomassa aikasemminkin ! Hienolta näyttää :) ihania kuvia !

  Pii : Hyvä kun tykkäät :) Kiitos sun kommentistasi ja tuesta :) Blogin kirjottaminen auttaa, ja kehityksen huomaa ! Olen samaa mieltä kanssasi, lukihäiriöstä pitäisi puhua enemmän, koska moni jolla se on häpeilee sitä eikä välttämättä kerro opiskelu vaikeuksistaan kellekkään.

  kaisa : Kiitos kaisa rakas <3 hihi ! niiii sen eron oikeesti huomaa, ja itekki huomaan eron ! Ill keep on doing what i like thanks for your support love <3

  Anonyymi : Hihi :) kiitos kuuluu myös teille :)

  Вероника Степанова : hah, nice that u like it :) thanks

  Anonyymi : Kiitos äiti <3

  Josefin : Kiitos :) Jep ennen ei tiedetty lukihäiriöistä, ja ajateltiin että on yksinkertaisesti vain tyhmä jos ei opi. Onneksi se otetaan koulussa nykyään vähän enemmän huomioon.. Mutta minusta sitä pitäisi ehkä vähän enemmän huomioida :)

  maria : Kiitos ! No hyvää :) Kiitos tosi paljon <3

  VastaaPoista
 16. ihan loistava postaus ! tää avas niin paljon tätä koko lukihäiriö juttua koska en oo enne tienny tarkallee mitä se on. pystyn vaa kuvittelee miten vaikeeta sulla on sen kans välillä. tsemppiä hurjasti ! <::

  VastaaPoista
 17. voiei ihanaa! :-) en oo kauaa seuraillu, joten en tiedä kehityksestä, mutta hyvä jos toi on jo helpottanut vähän toi blogin kirjottaminen!

  VastaaPoista
 18. Listasit tosiaan noita vaikeuksia ja allekirjoitan ite joka kohdan! Eli mullakin on lukihäiriö, harmi vaan että asun pieniellä paikkakunnalla eikä koskaan ole mitää testejä järjestetty tai opejatkaa kauhen kiinnostuneita ollut niin todettiin "virallisesti" vasta nyt lukion ensimmäiselä luokalla.
  Mut tsemiä siulle (--:
  Teet sie kokeita erillisessä tilassa usein? (:
  Ja kiva lukee, että jollakin muulla on kun yleensä tuntuu että on ainut.. :D

  VastaaPoista
 19. Pakko kyllä sanoo että en huomaa sun tekstissä melkeen ikinä mitään virheitä, tosi hyvin kirjotat!:D Hyvä jos blogin kirjottaminen auttaa koska sun blogi on yks mun lemppareista;)

  VastaaPoista
 20. Juuli tosi ihanasti ja valaisevasti kirjotettu. mua ainakin valaisi tosi paljon ja osaan suhtautua lukihäiriöisiin (<--- onks toi ees sana?) paljon paremmin nyt. ja mäki oon huomannu et postaukset on parantunu paljon ja on aina nii ihanaa ku näkee et tänne on tullu uus postaus :) tsemppiä tulevaisuuteen Juuli :)

  VastaaPoista
 21. Tosi hyvä postaus! Tää sun blogi on ihana! :)

  VastaaPoista
 22. Mua ne pikkuset virheet ei tuolla tekstissä haittaa. Itelläni ei lukihäiriötä ole, mut kirjotan silti koneella välillä ihan päin puuta.
  Jatka vaa kirjottamista, tekemällä oppii.
  Ihana blogi sulla muutenki. :)
  -Laura

  VastaaPoista
 23. Aivan ihana postaus Juuli. Sain paljon itselle uutta tietoa lukihäiriöstä ja nyt osaan suhtautua siihen paremmin. Kaikkia pitäis osata arvostaa oli lukihäiriö tai ei! (: ps. rakastan ylikaiken sun blogia<3

  VastaaPoista
 24. Anonyymi : Kiitos :) No hyvä kun se avas, se oli tarkotuskin :) Kiitos tuesta ja tsemppauksesta !

  peppiiii : Kiitos ! Juu on se kehittyny :) itsekkin huomaan eron. Jos haluat isoimman eron nähdä niin käy katsomassa jotain ihan ihan ensimmäisiä postauksia.. :)

  Anonyymi : Meitä on siis enemmänkin, tai tietenkin on :) Ja et siis ole yksin meitä on monta. Juu ihan kaikilla paikkakunnilla noita ei järjestetä mutta olen varma että jossain lehi kaupungissa se on mahdollista. Samoin sinulle !Joskus mä teen, ja joskus luokan kanssa :) Kannattaa kysyä joskus opettajalta jos erillisessä huoneessa kokeen tekeminen olisi mahdollista niin se saattaisi ehkä helpottaakin. (ainakin minulla )

  laura : Aijjaa no ompa hyvä ettet huomaa :) Kiitos paljon :)) hyvä kun tykkäät hihi :))

  Anonyymi : Hihi kiitos, hyvä kun ymmärsit pointtini ja sait jotain kirjotuksesta irti :) En oo varma kai se on haha :) söpö ! Kiva kun oot huomannu eron ja parannuksen heh :) Kiitos paljon !

  Anonyymi : Kiitos :))

  Anonyymi : No hyvä kun ei haittaa :) Jep kaikillahan niitä tulee ! Juu tottakai jatkan heh :) Kiitos paljon ! hyvä kun tykkäät Laura :)

  VastaaPoista
 25. Mä tosiaan toivon et vastaat tähän. En nyt kirjota tätä omalla nimellä,en tiiä kyllä miks. Mulla on keskittymisvaikeuksia eli keskittymishäiriö. jotku ihmiset yhistää sen heti AD/HD seen vaikka mulla ei sitä oo. Mä syön lääkkeitä jotka auttaa mua keskittymään. Ennen ku mulla iha vasta todettiin tää tunsin itteni huonommaks kun muut meidän luokkalaiset,koska en tajunnut sitä. Minulla ei ole diagnosoitu lukihäiriötä,vaikka sekin voisi olla mutta ei ole :) Mä ymmärrän tosiaan miltä susta tuntuu jos et joskus pysy tunneillä perässä,niin on mullakin. Tsemppiä sulle <3 tää sun blogi on mahtava.

  VastaaPoista
 26. Mäkin sain paperit lukihäiriöstä nyt lukiossa - testejä kun ei pidetty lainkaan peruskoulun aikana. Varmasti lukihäiriön aikainen toteaminen on helpottanut hurjasti. Oma yläasteeni meni enimmäkseen siinä, että sodin opettajien kanssa; he kun eivät ymmärtäneet, että oppiminen on minulle oikeasti vaikeaa. Analysoivat tilannetta vaan kertomalla, että olen kuulemma tahallani tunneilla levoton, saamatta mitään aikaiseksi.

  Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin keskittymisen herpaantuminen, kun luokkatoveri koputtelee jalallaan maahan, rummuttaa käsillä, kirjottaa kovaäänisesti ynnä muuta. Eihän silloin voi saada mitään aikaiseksi. Muttei ne oppimisvaikeuksettomat - etenkään sienioppilaat - tätä ymmärrä, pistävät liitoittelun piikkiin ja ajattelevat, että kerjäämme vain sääliä.
  Suututtavaa on myös, että nämä samaiset oppimisvaikeuksettomat ajattelevat, että kokeiden erilliset järjestelyt ynnä muut ovat vain helpotuksia meille - ihan kuin saisimme ottaa varaslähdön pikajuoksukilpailussa, vaikka juoksunopeutemme olisikin sama muiden kanssa. Todellisuudessa pääsemme järjestelyiden avulla kuitenkin samalle tasolle niiden oppimisvaikeuksettomien kanssa - tämä heidän kalloonsa pitäisi juurruttaa. Inhottavaa kuunnella heidän valitustaan siitä, kuinka epäreilua on, että lukihäiriöiset saavat esimerkiksi tunnin lisäajan kokeiden tekemiseen, kahden tunnin ylioppilaskirjoitusten tekemiseen. Voi kumpa he ymmärtäisivät, kuinka epäreilua meistä on, että raadamme niskalimassa hommia kotona ympärivuorokautisesti.

  Mutta kiitetään vielä kuitenkin nykykouluja, jotka ottavat huomioon meidät lukihäiriöiset. Ja kiitetään myös lukihäiriö testejä - itselläni niiden tulokset vaikuttivat paljon minuuteeni: ymmärsin vihdoin, miksi olen erilainen. Ja tulosten avulla opin myös löytämään täydelliset oppimistavat itselleni: tekeminen ja näkeminen ovat minun valttini.


  Ja kiitän vielä kirjoituksesta, olet hieno tyttö.

  VastaaPoista
 27. voiei ! oot jotenki tosi ihana ! tykkään tosi paljon lukea sun blogia koska kirjotat mun mielest aina nii ajatuksel ja melkein kaikki sun postaukset on jotenki vaa nii ihanii. en kyl viel oo lukenu sun blogia nii kauan et näkisin eron, mut tosi harmi toi mut ihana et sul on se parempaa päin ! tää teksti oli ihana, osaat kirjottaa nii hyvin kaiken. Ihailen sua !

  VastaaPoista
 28. Tajusin vihdoin oikeesti millasta on kun on lukihäiriö. Mulla on kans tosi paljon vaikeuksia matikan kans ja yritän oikeesti oppia mut en vaa ymmärrä. Mulla on kans vaikeuksia kielten kanssa. En oo koskaan käyny testeissä mut mietin tän tekstin perusteella et mulla vois olla pikkasen lukihäirö tai sit se johtuu meijän luokasta etten opi.

  Sun blogis on ihana !<3

  VastaaPoista
 29. Anonyymi : Heippa, tottakai mä sulle vastaan jos kaikille muillekkin olen vastannut :) Musta ei oo reilua mitä sä joudut käydä läpi, sinäänsä samaillainen tilanne. Kun se mulla todettiin en sitä itse ymmärtänyt mutta yhtäkkiä kaikki alkoivat käyttäytyä minua kohtaan kuin olisin joku vauva. Opettajat puhuivat hitaasti tulivat sanomaan " ei tarvi tehdä kaikkea jos et osaa, pyydä apua " blaa blaa.. Ei varmasti ole helppoa elää keskittymisvaikeuden kanssa. Jep aika samanlaista ja samalaisia tunteita/tilanteita meillä varmasti on tai on ollut :) Kiitos ja samoin :)

  Anonyymi : Kiitos tästä pitkästä kommentista ! Hienoa tavata täällä samalaisia kuin minä, ja samaistun jokaiseen sinun kritisoimaan ja sanomaan asiaan ! Se on totta, monesta tuntuu epäreilulta kun saamme " vapauksia " joka on inohttavaa sinäänsä koska he eivät välttämättä tiedä paljonko teemme kokeiden läksyjen ja muutenkin koulun eteen. Koulu tuntuu huomattavasti vaikeammalta joskus jopa mahdottomalta. Onneksi nykyään kouluissa se testataan, ja oppilaita tarkkaillaan sen verran hyvin että lukihäiriön huomaa. Seka hyvä on se että oppilaille jolla on lukihäiriö on annettu mahdollisuuksia käydä erityisopetuksessa. Kiitos kommentistasi, ja tsemppiä sinullekkin kaikessa :)

  Jespa : Voikiitos :)) Hyvä kun tykkäät lukea mun blogia, ja toivottavasti jaksat jatkossakin lukea :) Jep onneksi se on parempaan päin, kiitos vielä :)

  Anonyymi : Voi hyväkun osasin sulle lukihäiriötä avata :) Jos haluat voit mennä tälle sivulle ja tehdä ns " alustavan " testin lukihäiriölle http://www.lukineuvola.fi/tietopankki/pikalukitesti_html. Sekin voi olla, nimittäin meidän luokka 7-9 on ollut melkeinpä koko koulun meluisin luokka. Joskus on todella vaikea keskittyä.. Mutta tsemppiä sullekkin :) kiitos <3

  VastaaPoista
 30. ihana teksti ja tosi asialline ja selkee ja tommonen! jatka samaa malliin! :)

  VastaaPoista
 31. oon lukenu nää kaikki sun kirjotukset ja on parantunu TOSI paljon (: ! ihailen sua oikeeest vaa nii paljo ja ihana oli tääki kirjoitus (=

  VastaaPoista
 32. Pakko sanoo vaan että ihanasti ja selkeesti kirjotettu juttu, koska toi vaan on niin totta ! Muutamalla kaverilla nimittäin on ja itselläni sitä epäiltiin ala-asteella mutta ei koskaan testattu. Nyt vasta ysillä mulle tehtiin epäviralliset testit ja no selvis ettei mulla olekkaan vaikka sitä epäiltiin.

  Mulla on nimittäin vähän samoja "oireita" tai nii no siis matikka menee miten menee mutta ryhmää piti vaihtaa ku tuntu siltä että asiaa vaan tulee ja tulee enkä ollu missään perillä, vaihdos autto vähän.
  Ja tiiän tunteen ku tekee luokan kanssa kokeen ja joku vaikka naputtaa kynää. Ite vaan en voi sillon enää keskittyä, yksikin häiriö ni siihen menee mun keskittyminen. Ja sitten kun saan tehdä kokeita muualla, erillisissä tiloissa ja pidempään niin ärsyttää suunnattomasti kun ne jotka kerkee ja on ymmärtäny asian ni tulee kyselemään että miks sait lisää aikaa, lol - tolla tavalla, sit saa aina sanoo samaa, mä en vaan kerkee ja ymmärrä yhtänopeasti. Myös on auttanu hirveesti jos joku ope on lukenu kokeen ääneen ekana ennen ku alottaa.
  Suulliset esitelmät on myös ihan kamalia, joten ymmärrän. Itelläniki tulossa Enkun esitelmä luokan edessä ja mua pelottaa se ihan sikana ku kielet on älyttömän vaikeita mulle koska tipuin äidinkielessä jo varmaan ala-asteella kärryiltä joten kaikki termit ? hukassa.

  Mutta paljon tsemppiä vielä, enää muutama viikko ja sit saaki hengähtää ! :)

  VastaaPoista
 33. ääh oot iha sairaa kaunis jaja hyvä kirjottaa, must sun kirjotuksest ei huomaa lainkaa et sul ois lukihäiriö <3 AINII! meijän koulun köksän luokassa on lehtikuva susta ja niilasta :)

  VastaaPoista
 34. Oiiiii oot ihana! Ja sun blogis on iha mahtava :) Oot iha sika rohkee ku uskallat puhuu tost asiast. Tsemppii sulle tulevaisuutee!

  VastaaPoista
 35. löysin just vähän aikaa sitte sun blogin ja katoin näitä vanhoja postauksia ja musta on ihan sika hienoo että kerrot tosta lukihäiriöstäs tällee julkisesti ! :) ymmärrän just millasta on elämä ku on lukuhäiriö, ei se sillee haittaa kovin paljo eikä se näy päälle päin mitenkään olisit yhtä valtavan kaunis vaikka sulla ei oliskaan tota lukihäiriöö. mulla on jonkinasteinen lukihäiriö ja tutut ja kaveritkin dissaa aina välillä ku mulla tulee kirjotusvirheitä ja tällee ja just kielet on mulle tosi vaikeita kans ja MATIKKA. ja ääneen lukeminen esim luokan edessä on niiin inhottavaa vihaan sitä yli kaiken. mutta mun luku nopeus on kehittyny täs vuosien varrella ja ny se on varmaan jo ihan kohtalaista... ?mut kyllä elämässä selvii vaikka ei aina tietäis meneekö oikeelle vai vasemmalle :d ! ps sulla on ihana blogi ja tsemii sulle paljo ja oot kaunis !

  VastaaPoista
 36. Täältä löytyy myös yksi lukihäiriöinen tyttö.. Mun äiti ei itte oikee ymmärrä tätä lukihäiriötä se vaa luulee et vain tyhmillö on lukihäiriö,mikä
  ärsyttää minua todella..

  VastaaPoista
 37. huomasin tän sun blogin ihan vasta ja tää blogi on tosi upea! se miten kirjoitat avoimesti sun lukihäiriöstä on rohkeaa! :)
  mulla itellä ei oo lukihäiriötä,mutta äikkä on tuottanu mulle vaikeuksia ja olen saanutkin kuulla siitä porukoilta. Esimerkiksi he jaksavat jankuttaa "miten et osaa kirjoittaa,eihän suomen kielen kirjoittaminen ole vaikeaa?" Mutta mulle se on.. Koen itseni erilaiseksi kuin muut ja välillä syytän itseäkin,että miksi synnyin näin tyhmäksi ku en osaa kirjoittaa.
  Mutta jatka ihmeessä kirjoittamista ja en aluksi osannu ajatella,että sulla ois lukihäiriö,kun en huomannut selkeitä virheitä tekstissä :)

  VastaaPoista

Paper planes kiittää, ja toivoo että laitat kommenttia asialliseen sävyyn.