tiistai 23. joulukuuta 2014

Ylläs / Lompolonmohkki

Meidän Ylläksen mökki, on mun vanhempien suurin unelma. Olen kai aikaisemminkin jo kertonut sen täällä blogin puolella, että mun vanhemmat haaveilivat monien vuosien ajan mökin rakentamisesta Ylläksen tai no Lapin mökistä. Vihdoin resurssit ja uskallus riitti sen unelman toteuttamiseksi, nyt meillä on ollut Lompolonmohkki noin 2 vuotta. Monet on tosiaan kyselleet, jos voisin laittaa enemmän kuvia meidän mökistä. Päätin nyt sitten toteuttaa vihdoin ja viimein kun moni paikka on nyt lopullisesti valmiina meidän mökissä. Tottakai äiti aina keksii jonkun uuden projektin tai mahtavan sisustus elementin. Pistän nyt loman aikana muutamia kuvia, mutta laitan ne erillisiin postauksiin. Tässä siis ensimmäinen;

IMG_8648
IMG_8665
IMG_8666
IMG_8669
IMG_8676
IMG_8677
IMG_8688
IMG_8682
IMG_8690

Jos teillä on jotain kysymyksiä meidän lapin mökistä saa pistää kommentti boksiin viestiä ja vastaan niihin mahdollisimman hyvin! Odotatteko te jo huomista tai no tunnin päästähän on jo joulu aatto mutta kuitenkin? Mä tykkään ihan hirveesti joulu jutuista, varsinkin joulukuusen koristelusta ja jouluruuasta! 
Aivan ihanaa joulua kaikille. Toivottavasti teillä on kaikilla hyvä joulu täynnä iloa ja rakkautta. Huomenna tai ylihuomenna teen meidän perheen jouluaatosta pienen postauksen tai ison? en tiedä vielä!

with love
Juuli 

13 kommenttia:

 1. Ihanaa joulua sullekkin! <3 Aivan upea mökki, varmasti kaiken vaivan ja rahan arvoinen! :)

  VastaaPoista
 2. Ompa ihanan tunnelmallisen näköistä! Mäkin haaveilen siitä, että mulla olis joskus mahdollisuus rakentaa lappiin oma mökki!

  VastaaPoista
 3. mikä Lompolonmohkki on? :-D jos se on epätoivoisesti yritetty vääntää lapin murteelle niin, no way ! Mökki -sanaan ei tule mihinkään kohtaan hoota :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lompolo on joen laajentuma, jonka läpi yleensä virtaa joki ja mohkki tarkoittaa mutkaa (saamen kielellä). Äiti puhuu hoonpäältä eikä kukaan muu meistä edes yritä :D

   Poista
  2. :DDDD "Lähemä mökhii/pirthii" että kyllähän se hoo sinne mökki sanaankin kuuluu tietyissä lapin alueissa! :-) ja ihanan näkönen on mökki!

   Poista
 4. Vuokraatteko te tota mökkii sillo ku ette ite käytä? Ja mikä ihme on mohkki??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vuokrata :/ Mohkki tarkoittaa mutkaa saamen kielellä!

   Poista
 5. Wää ihan sika magee mökki! :) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. ah mä niin rakastan yllästä, oon viettänyt sielä elämäni aikana noin 18 hiihtolomaa ja pääsiäistä! tosi ihanalta näyttää tuo mökki :) nauttikaahan lapin rauhasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläs on kyllä aivan ihana paikka <3 kiitos paljon, nautitaan täydeltä sydämeltä. Hyvää joulua!!

   Poista

Paper planes kiittää, ja toivoo että laitat kommenttia asialliseen sävyyn.