maanantai 10. toukokuuta 2010

Please make the sun shine.Hei rakkaat lukijat ! 
Taas istun koulukirjojen ääressä. Pidin pienen tauon lukemisesta ja tulin kirjottamaan teille
pari pientä juttua. Koulua on enään kolme viikkoa, ja minä niinkuin luultavasti
moni muukin odottaa innolla kesää ! Nimittäin en malta odottaa ihanaa meren tuoksua, 
heräämistä kirkkaaseen auringon paisteeseen, astumista ulos ja tuntea se ihana lämmin kesäinen ilma iholla. Nyt parin päivän sisällä on ollut todella harmaata ja synkkää.. Se on myös vaikuttanut paljon minun mielialaani ja suhtautumista asioihin. Olen ollut vähän kiukkuinen. Mutta iloseks mut saa joka päivä se, että saan kirjotella teille kaikkia kivoja ja joskus vähän ei niin kivoja juttuja täällä. Vaikka en kyl pahemmin usko, että teitä silleen kiinnostaa mun jotku tälläset jutut, mut silti.. tää on mulle vähän niinku päivä kirja joka vastaa ja johon en kirjota niin henkilökohtasia asioita. Pyydän vielä anteeksi jos joitain häiritsee mun kirjotusvirheet, koska niitä tulee vielä jonkin verran. Ja en ihan jokaikiselle voi mitään. Joten pahoittelen, jos on hankala ymmärtää tekstiäni. 
AINIIN KUULITTEKO KUINKA LÄMMINTÄ ON TULOSSA ?? ainakin täälläpäin pitäisi lauantaina olla korkeimmillaan 25 astetta lämmintä !!! :))) rannalle siis.. noei :D Hitsi mun pitäis hankkii uudet bikiinit tai jotku sellaset. Mistä sellasii kivoja vois saada ? JOS on ideoita voitte toki ilmotella :) Ainii ja tohon alapuolella pistin viel pikku jutun jonka äiti siis kirjotti musta, tää tuli vähän myöhässä. Mutta silti se tuli joten se on tärkein. Äiti kirjoittaa näin : 


Pieni odotettu Juuli toi auringon meidän rakkaussuhteeseen heinäkuisena päivänä. Pieni tummatukkainen tyttö, jolla oli merkittävä ensi silmäys! Tiesin, että noissa silmissä elää päättäväinen ja tomera tyttö, joka tulee pärjäämään elämässä. Ensimmäisinä vuosina vauhtia riitti kovasti ja olitkin usein pää kolhuilla. Onneksi pahemmilta onnettomuuksilta säästyttiin. Jo pienenä TV lumosi sinut, alkuun muumit ja sitten muut lasten ohjelmat. Katsoit paljon englanninkielisiä lasten ohjelmia ja sen ansiosta oletkin oppinut hyvin englantia. Englannin ääntämyksesi on varsin kaunis. Olit myös innokas leikkijä ja leikkien ohjelmoija. Naiselliset leikit kuuluivat koko pienen iän repertuaariin. Prinsessa hameessa kuljit kesät läpeensä, hunnusta puhumattakaan. Välillä myös veli mahtui mukaan leikkeihin. Olet aina huomioinut Niilan upeasti ja olen todella onnellinen, että olemme pystyneet kasvattamaan sinut ja Niilan vahvaan sisar rakkauteen ♥ . Ystävät ovat aina olleet sinulle erittäin tärkeitä. Olet halunnut pitää heidät, etkä ole halunnut loukata heitä koskaan. Usein olet itse kuitenkin pahoittanut mielesi heidän vuokseen, mutta et kuitenkaan ole halunnut kostaa heille. Se oli minusta erittäin ihailtavaa. Ehkä nyt kasvaessasi osaat suhtautua asioihin jo hiukan eri tavalla ja jopa niin, että pystyt puolustautumaan. Sinun ajattelu maailmasi on varsin kaunis. Se tapa mitä ajattelet toisista ihmisistä, on todella ihailtavaa. Arvostan sinua sen vuoksi todella paljon. Sielun kauneus tekee sinut myös ulkoisesti erittäin kauniiksi. Pysy sellaisena! Toivon sinulle kaikkein parasta maailmassa ♥ 

OLET IHANANA TYTTÖ!

Rakkaudella, äiti ♥


With love 
Juuli 

31 kommenttia:

 1. onks äitis kirjottanu itse ton tekstin susta vai onks se lausunu sen sulle ja oot sit ite kirjottanu sen tohon ? nimittäin toskin on aika paljon kirjotusvirheitä.. kysymykseni siis kuuluu että onko äidilläskin lukihäiriö ja tiiätkö periytyyks se ? anteeks jos kuulosti tylyltä, en sitä kuitenkaan tässä tarkota (:
  ihana toi teksti äidiltäs ja muutenkin ihailtava blogi ! (:

  VastaaPoista
 2. Anonyymi : Äiti on ite kirjottanu sen ja lähetti sen mulle sähköpostissa :) Siksi siinä ei ole ainakaan tietääkseni yhtäkään kirjotusvirhettä. Kun kävin äitin kanssa lukihäiriö testeissä äitinikin testattiin vain siksi että saataisiin tietää onko hänelläkin ollut se. Ja hänellä oli ollut mutta oli pärjännyt erittäin hyvin koulussa tietämättä omasta lukihäiriöstä. Äiti vain teki tuplasti enemmän töitä. Ei ollut tylysti sanottu tai kysytty :) Kiitos paljon itekki tykkäsin tosta tekstistä aikalailla :)

  VastaaPoista
 3. ihana toi teksti <3 kyyneleet tuli silmii ennen puolta välii ja sit luin loppuu ni itkuhan sinä tuli :) ei voi muuta sanoo kun et sul on tooosi rakastava perhe ! :)<3

  VastaaPoista
 4. ihanasti kirjoitettu =) oot niin onnekas kun sulla on niin välittävät vanhemmat

  VastaaPoista
 5. ihana toi äitisi kirjoittama teksti! muistan vieläkin isäsi kirjoittaman runon, se oli niiiin ihana! toivon että osaat arvostaa sitä että vanhempasi rakastavat sinua noin paljon, mutta uskon kyllä että osaat :) ihailen sun blogia ja sitä että oot niin positiivinen <3

  VastaaPoista
 6. Enya : kiitos :) <3

  Nenna : hihii samoin tuli pienet kyyneleet tota lueskellessa :) jep jep, ja se on ihana elää sellasten kans jotka rakastaa :)

  Anonyymi : Kiitos :) niin olen :P

  Anonyymi : Kiitos ihan älyttömän kivasta kommentista ! tietty arvostan sitä että se rakastaa mua ja osaa näyttää sen :) Kiitos kiitos vielä kerran :) !

  VastaaPoista
 7. Kun tossa viime postauksessa joku valitti jostain pikku kirjoitusvirheestä, niin minun mielestäni se alkaa olla asiatonta. Tottakai saa huomauttaa rakentavaan ja ystävälliseen tapaan, mutta "V***U ÄITIENPÄIVÄ ON YHDYSSANA!!" - on jo aika epäkohteliasta. Ja vaikka emme tunnekkaan, olen tavallaan ylpeä sinusta; muistan blogin alkupuolella, kun sinulla tuli todella paljon kirjoitusvirheitä, ja epäymmärrettäviä lauserakenteita. Ne ovat kadonneet melkein kokonaan! Selvästi ne lukihäiriö harjoitukset ovat toimineet. :)

  VastaaPoista
 8. Mullakin on lukihäiriö ja siit on ainakin se hyvä puoli et en ees aina huomaa virheitä =)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi : Totta ! minusta on kiva että muutkin ovat huomanneet jotkut vähän asiattomat kommentit, ja oikeasti OIKEASTI yritän parhaani korjata jokaisen virheen jonka huomaan. On kiva että mulle huomautetaan koska siitä opin mutta joskus se on kyllä turhaa. Koska kaikki tekevät virheitä, en ainoastaan minä. Kiitos :)

  Felix : Hahaaa hyväää ! :)

  VastaaPoista
 10. no turha sun on bloggailla ku oot tolanen lukivammanen joka ei ees osaa kirjottaa äitienpäivää yhteen.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi : NO korjataanpas toi sun lause, "No turha sinun on bloggailla, kun olet tuollainen lukivammainen, joka ei edes osaa kirjoittaa äitienpäivää yhteen. " Oletko koskaan ajatellut, että monet muutkin tekevät virheitä omassa kirjoituksissa. EN OLE AINUT ! Kiitos vain, helvetin kiltisti sanottu.. ai lukivammainen. Luuletko etten tunne jo valmiiksi itseäni huonommaksi kuin muut. En usko, että tiedät miltä minusta tuntuu, kun minulle sanotaan niin törkeästi lukihäiriöstäni. Enkä todellakaan ole ainut, joka "sairastaa" lukihäiriötä.

  VastaaPoista
 12. Voi herranjumala noiden anonyymien kanssa jotka valittaa! >:( Varsinki toi ylläoleva, ku itekkään ei osaa kirjottaa! JA juuli sun ei todellakaa kannata tuntee ittees huonommaks lukihäiriön takii! Sil ei must oo mitään merkitystä, eikä se tee täst blogista yhtään huonompaa ku mitä se ois ilman lukihäiriöö. :) Äläkä ota ittees noit anonyymien vinkumisia, luultavasti suurin osa on vaan kateellisii! love to read ur blog <3

  VastaaPoista
 13. lol "sairastaa" kerjääks vähä säälii sun lukihäiriöl XDDDDD

  VastaaPoista
 14. Lukihäiriö ei oo sairaus, se on pieni vika toisessa samoin kun vaikka olisi hampaat vinossa tai isot sieraimet tai ihan mitä vaan, osa sun persoonaa, eikä sille mitään voi! oot jo kehittyny tosi paljon kirjottamisessa, äläkä kuuntele noita naurettavia pilkun nylkyttäjie äläkä varsinkaa ota niistä ittees! sun blogi on ihana, ja tärkeintä on se mitä kirjotat eikä miten kirjotat! <3 =)

  VastaaPoista
 15. vähän törkeesti sanottu tuolta yheltä! :oo mua ei ainakaa haittaa mitkää kirjotusvirheet, ku kyllä kaikki silti älyy mitä toinen koittaa sanoo! ja ite ainaki kirjotan koneella aina tosi huolimattomasti just siks ku tiiän että ihmiset tajuu mitä tarkotan, vaikka esim. pari pilkkua puuttuis. (tästä kommentista kukaa tuskin älyy mitää :D)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi : EN todellakaan kerjää sääliä ! se on viimenen asia mitä haluun et ihmiset tulee mulle "voi sul on lukihäiriö anteeks voi pientä nyyh nyyh" ! sitä mä en haluu ! en vaa keksiny mitää muuta sanaa tohon siks laitoin heittomerkkeihin "sairastaa" koska ei oo muutakaa tapaa sanoo sitä. Ja on se muutenki tavallaa sairaus nimittäin, mulla se on aika vahva se lukihäiriö joten en voi sille mitään, eli se on "parantumaton sairaus" eli en pääse siitä koskaan lopullisesti eroon. kiitos vaan.

  Laura: No tosiaan alakaa ottaa päähän noi jotkun anonyymit. Ois joskus ihan kiva nähä miltä ne oikeesti näyttää ja ei toi anonyymikää oo mikää priima kirjottaa noita sen kommenttei että kiitos vaan. En todellakaa ota paria tollasta säälittävää kommenttia itteeni, vaikka se vähän kyl otti sydämmeen ku sanoo et "lukivammaseks".. No mut onneks ees suurin osa mun lukijoista tykkää siit mitä kirjotan ja miten kirjotan eikä välitä pienistä virheistä.

  Anonyymi : Niin totta puhut. Se on vähän niinkuin jotkut asiat ihmisessä jota ei aina vaan voi täydellisesti korjata. Ja kyllä mä pystyn sen kanssa elämään ihan hyvin, niinkuin olen tähänkin asti elänyt. Niin totta ! :) kiitos sun kivasta kommentista ja puollustus lauseista.

  Anonyymi : No mäki katoin ihan suu auki tota kommenttia. Jos ihan oikeesti ne virheet haittaa nii paljon miks ees vaivautuu lukee mun blogii ja korjailee joka sanaa, koska huomattavasti ei oo itekkää mikään täydellinen kirjottaja. Kiitos sun "puolustus" kommentista :) on mukava kuulla et jotkut on mun kaa samaa mieltä.

  VastaaPoista
 17. Voi saasta painukaa ny v*ttuu -.--- mä en ees huomaa niit virheit ! kaikkien on oikee pakko ettii kaikki maholliset virheet et voi tulla valittaa asiast.. ihana toi sun äitin teksti <3

  VastaaPoista
 18. ''sairastaa'' X'DDDDDDD
  joo voi lol pitäiskö muka sääliä?
  ja sitä paitsi toi yks kirjottaa ihan oikeen esim. tollanen(tuollainen) ja ku(kun) et varmaan ite oo koskaan kirjottanu puhe kielellä ku oot tuollanen lukihäiriöinen ja ihan selvyydeks lyhenteet esim sun EI OLE KIRJOITUSVIRHE VAAN LYHENNE SUOMENKIELEN SANALLE JA NIIN VOI KIRJOITTAA ILMAN ETTÄ SE PITÄÄ 'KORJATA' SANAKS SINULLE !!!
  polta pääs

  VastaaPoista
 19. anonyymi : ok. miten ite haluat, poltan pääni kyllä.

  VastaaPoista
 20. voi jumalauta soikoon ton anonyymin kaa ! mikä vitun ongelma tollaki on?! painuis vaa vittuun toi kusipää ja polttais samal oman päänsä. ei tarvi tulla selittää juulille tälläst paskaa ku toi ite on varmaa semmonen nii ruma läski nevari kenel ei oo elämää ja on vaa kateellinen sulle ! ei toi ees tunne sua. mut en kyl mäkää, mut mä silti sanon vaa ettei tommost kritiikkii tarvi ottaa vastaan ! ja sull on tosi hyvä blogi ! älä lopeta :)

  VastaaPoista
 21. anteeks, mut kysymys juulin lukijoille, miks juulin lukihäiriöstä on tullu näin iso juttu? juuli on 14-vuotias tyttö ja eikä ole millään tavalla "sairas". Must tuntuu et jos juuli ei ois kertonu teille et sil on lukihäiriö, nii ei kukaa puhuis noist "väärin kirjotetuist sanoist", ei kukaan jaksa tarkistaa omaa tekstiä onko siel kirjotusvirheitä yms, nii mitä välii, juuli kirjottaa miten haluaa, jos ette kestä näit pienii virheit juulin kirjotuksis nii älkää lukeko, ja joo pitää kestää kritiikkii mut miks pitää kiusaa, ja sanoo "polta pääs".
  ps. oon tuntenu juulin 12 vuotta, ja oon tosi,tosi,tosi ylpee juulista siitä että juulin lukihäiriö on parantunu ihan tosi paljon !! oot rakas juuli <3

  VastaaPoista
 22. LOPETA
  (YHDYN SIIS TOHON YHTEEN ANOON) !

  VastaaPoista
 23. tolle vikalle anonyymille kysymys, keneen noista anonyymeista "liityt" ?

  VastaaPoista
 24. kuinka iso jalka sulla on :D ?
  tai siis minkä kokone ?

  VastaaPoista
 25. Anonyymi : ö.. 39 vähä riippuu kengästä ja kengän mallista :)

  VastaaPoista
 26. ihan törkeeen ihana toi sun öitin kirjottama teksti, mulki tuli kyyneleet silmii sitä lukiessa samoin ku siin sun iskän kirjottamas runos :) !

  VastaaPoista
 27. no ainakin H&M:ssä oli kivoja bikinejä, ite ostin sellaset tosi paljon 50 lukua henkivät, rakastan niitä niiiin paljon. Mutta siis sieltä on mun monet kaveritki löytäny mieleisensä uikkarit vink vink ellet oo jo ostanu :D

  VastaaPoista
 28. mullakin on lukihäiriö ja oon ihan sikapitkää yrittäny opetellasitä pois mut ei se toimi mut noitten joitten ki anonyymien kirjotukset on ihan säälittävii taas jotai 8 vuotiait lissui jotka on muka niin cool ku aiheuttaa toisille pahaa mieltä ja en oo ees huomannu mitää virheitä ja kyl tunnet mut (honney monsters) ja tää blogi on ihana

  VastaaPoista
 29. tää on aivan ihana blogi, sori ku kirjotan tähä vähä vanhempaan tekstii mutta mullakin on lukihäiriö, ja jotenki edelleenki häpeen sitä.. kiitos ku otit asian esille ja olet todella kaunis tyttönen! haluisin kysyy ikääsi? vaate makusi on aivan ihana, katon aina kateellisena vaatteita tässä blogissa. :)

  VastaaPoista

Paper planes kiittää, ja toivoo että laitat kommenttia asialliseen sävyyn.